Pomagač u bjekstvu Sanjina Sefića priznao krivicu i nagodio se

U nastavku ponovljenog suđenja Sanjinu Sefiću jedan od pomagača u bjekstvu Saud Nišić priznao je krivicu. Kako smo saznali, on je sporazumno s Tužilaštvom prihvatio uvjetnu kaznu.

Sanjin Sefić optužen je da je 10. oktobra 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule studentice Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i Selma Agić iz Bugojna.

Na samom početku današnjeg ročišta Sudska policija nije dozvolila optuženom Sanjinu Sefiću da sjedne pored svog advokata Kerima Čelika. Kazali su da je to iz sigurnosnih razloga. Advokat Čelik je burno odreagirao na to kazavši da Sefić nije terorista, piše Avaz.

Sudija Igor Todorović pročitao je niz nespornih dokaza iz prvostepenog postupka.

Tužiteljica Jasminka Knežević predložila je ponovno saslušanje vještaka i petorice policajaca, kao dodatne dokaze. Među policajcima je i pripadnik MUP-a KS Hasan Dupovac, koji je danas direktno ispitan.

S obzirom na to da odbrane nisu spremne za unakrsno ispitivanje ovog svjedoka, on će biti ponovo pozvan u svojstvu svjedoka odbrane, 2. septembra, za kada je i zakazano naredno ročište.

Sefić je prvostepeno bio osuđen na 14 i po godina za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće.

Vrhovni sud Federacije BiH presudu je poništio i predmet vratio na ponovno suđenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79