Pomiješana su osjećanja vjernika u Kalesiji

I u Kalesiji su za vrijeme džuma-namaza džamije bile praktično prazne. Svi kalesijski imami držali su se instrukcija Rijaseta IZ i održali kratke hutbe, kojima su prisustvovali samo članovi džematskih odbora.

Tako je bilo i u džematu Miljanovci. Imam Muamer ef. Kamerić kazao je da je u ovo vrijeme prošle godine bio u Meki, gdje je obavio umru.

– U najmanju ruku čudan je osjećaj govoriti hutbu pred pet-šest vjernika. Pomiješana su osjećanja vjernika, od zabrinutosti i tuge s jedne strane, do ponosa, odlučnosti i samosvijesti s druge strane – rekao je ef. Kamerić.

– Pogotovo kada do nas dopiru slike s raznih strana svijeta o pogubnosti utjecaja virusa, pa i slike i iz harema Kabe koji je gotovo prazan. A tačno prije godinu dana ništa nije nagovještavalo tu mogućnost, jer sam lično baš u ovim danima osjetio draž klanjanja i posjete Bejtullahu – kazao je ef. Kamerić za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79