Pomilovanja na način Marinka Čavare: Predsjednik FBiH voli šumokradice?

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara prošle godine pomilovao je devet pravomoćno osuđenih osoba. Istovremeno je odbio 39 molbi za pomilovanje.

Posebnu pažnju privukao je podatak iz izvještaja o pomilovanjima da je za krivično djelo šumska krađa i produženo krivično djelo šumske krađe jedno lice osuđeno na kaznu zatvora od deset godina, koja mu je pomilovanjem umanjena za šest mjeseci.

– Nadalje, još jednom osuđeniku je za krivično djelo šumska krađa izrečena kazna zatvora u trajanju od osam mjeseci, koja je zamijenjena blažom kaznom zatvora od osam mjeseci koja se neće izvršiti ako osuđenik u razdoblju od šesnaest mjeseci ne učini novo krivično djelo, piše Patria.

Sljedećem osuđeniku je za isto krivično djelo izrečena zatvorska kazna od četiri godine i osam mjeseci, koja je umanjena za šest mjeseci, navodi se u izvještaju o pomilovanjima.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79