Pomoć malom Ediju: Zajednica se ujedinila nakon što je ostao bez oba roditelja usljed tragičnih poplava

Pomoć malom Ediju: Zajednica se ujedinila nakon što je ostao bez oba roditelja usljed tragičnih poplava


akon tragičnih poplava koje su odnijele živote četvoro članova porodice Tufek, javnost se mobilizirala kako bi pružila podršku malom Ediju Tufeku, koji je preživio ovu strašnu tragediju.

Edi, učenik trećeg razreda osnovne škole, izgubio je roditelje, Vedada i Adelu, kao i djedu i nanu tokom bujičnih poplava. Na sreću, Edi je helikopterom prebačen u Mostar, gdje se trenutno nalazi u stabilnom stanju, uz podršku svog dajdže Kenana.

“U razgovoru s porodicom, zajedno s njihovim dopuštenjem, objavljujemo informacije o načinu pomoći Ediju,” naveli su organizatori u poruci upućenoj zajednici. Edi je hrabar dječak koji, iako svjestan tragedije koja ga je zadesila, pokazuje nevjerojatnu snagu.

Njegovi djed Salko i nana Jasmina, roditelji Edijeve majke, zajedno s dajdžom Kenanom i ostalom rodbinom, čine sve što mogu da pomognu Ediju da se oporavi i izgradi bolju budućnost. “Želimo da Edi odrasta u dobrog i poštenog čovjeka, poput svojih roditelja,” istaknuli su.

“Svaka pomoć je dragocjena, a sve što možemo učiniti je da mu pružimo podršku i olakšamo mu ove teške dane,” poručili su organizatori na stranici objave Medžlis islamske zajednice Prozor.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija