Foto: Facebook
Pomozi.ba akcija “Poplave 2024”: Evo na kojim mjestima u Sarajevu, Travniku, Bihaću i Mostaru možete donirati!

Pomozi.ba akcija “Poplave 2024”: Evo na kojim mjestima u Sarajevu, Travniku, Bihaću i Mostaru možete donirati!


Pomozi.ba pokrenuo humanitarnu akciju za poplavljena područja

Svi kapaciteti humanitarne organizacije Pomozi.ba angažirani su kako bi se pomoglo mještanima u BiH pogođenim nevremenom i poplavama.

Posebna pažnja posvećena je područjima oko Jablanice i Konjica.

U toku je podjela humanitarne pomoći, a otvoreni su punktovi za prikupljanje pomoći u Sarajevu, Travniku, Mostaru i Bihaću.

“Naše ekipe su na terenu, trenutno vrše podjelu pitke vode i drugih osnovnih potrepština. Na terenu su i naše ekipe sa mehanizacijom koje rade na raščišćavanju nanosa na putevima i u naseljima”, izjavila je glasnogovornica Udruženja Pomozi.ba za Anadolu agenciju, Rokša Saliha.

Ona je još dodala da građani od jutros aktivno doniraju pomoć za one koji su pogođeni poplavama.

Punkt u Travniku nalazi se na adresi Školska bb, a prikupljanje pomoći vrši se i na stadionu Pirot u saradnji s Općinom Travnik.

U Mostaru, pomoć se prikuplja u magacinu Hepoka, dok se u Bihaću prikupljanje odvija u halama Šipada, iza benzinske pumpe Gazprom.

U Sarajevu, prikupljanje se nastavlja na Čengić Vili, na adresi Dr. Fetaha Bećirbegovića 8, kao i u Azićima.

“Ono što je trenutno najneophodnije za pomoć su flaširana voda, konzervirana hrana i higijenske potrepštine”, poručila je Rokša.

Za pomoć unesrećenima u poplavama otvoren je humanitarni telefonski broj 17039, putem kojeg se doniraju 2 KM. Ovaj broj je jedinstven za sve telekom operatere u BiH.

Donacije za ljude pogođene poplavama moguće su osim poziva na broj 17039 i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa i PayPala Pomozi.ba organizacije sa naznakom “Poplave 2024“.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija