Pomozimo Mireli da ozdravi: Suma od 80.000 učinila je zastrašujuća i nedostižna, međutim odziv dobrih ljudi Mireli su nada i vjetar u leđa

Tridesettrogodišnjoj Vogošćanki Mireli Latifović potrebna je pomoć šire društvene zajednice da bi što prije mogla otići na transplantaciju bubrega za koju joj je u ovom trenutku potrebno oko 80.000 KM.

Boluje od hronične upale bubrega koja je dovela do do potpunog zatajenja organa. Trenutno je na peritonejskoj dijalizi zbog čega joj je u trbušnu šupljinu ugrađen plastični katetar. Dijalize radi sama kući, kako kaže tako je lakše.

Samo prije godinu i po dana ova mlada žena je bila potpuno zdrava, bez bilo kakvih poteškoća, tako da je dijagnoza bila neočekivana i potpuni šok i za nju i porodicu. Najveća podrška su joj suprug i šestogodišnja kćerka te njeni i muževi roditelji.

Skromni po prirodi i naučeni da se oslanjaju na vlastiti rad i trud, akciju su na nagovor porodice i prijatelja pokrenuli prije desetak dana. Suma od 80.000 učinila je zastrašujuća i nedostižna, međutim odziv dobrih ljudi, njihove uplate i svaka druga podrška Mireli su nada i vjetar u leđa.

“Hvala svima, svim dobrim ljudima koji su se javili i na bilo koji način pružili podršku. Meni je to ogromno, prestala sam jesti izgubila na kilaži, nisam znala šta me čeka..

Sada znam da postoji rješenje, hvala svima, svim dobrim ljudima…ljekarima koji su prema meni izuzetno ljubazni i daju sve od sebe da ozdravim” – rekla je prilikom naše posjete Mirela Latifović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79