Pomozimo Ružici Josipović da prohoda

Ružica Josipović iz mjesta Ljubače kod Tuzle do 2018. godine vodila je sasvim normalan život, međutim totalni zaokret je nastao nakon velikih zdravstvenih problema koji su doveli do otkazivanja donjih ekstremiteta. Za liječenje u Hrvatskoj je potrebno minimalno 31.000 konvertibilnih maraka, koje porodica nije u mogućnosti samostalno prikupiti.

Pedesetdvogodišnjoj Ružici Josipović u Klinici za neurologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli prošle godine uspostavljena je dijagnoza Melitis vertebrae thoracalis Th2-Th6 i od tada traje njena grčevita borba u kojoj želi ponovo stati na svoje noge.

Njena kćerka Zorica Divković za Klix.ba kaže da je sve počelo od problema u predjelu stomaka, a nakon urađene magnetne rezonance u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli kod Ružice su uslijedile slabost i utrnulost donjih ekstremiteta.

“Ljekari su je uspjeli podići na noge, ali u decembru prošle godine ponovo joj se stanje pogoršalo te je do danas nepokretna i u krevetu. I pored boravka u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli i terapija u Banji Ilidža u Gradačcu ona je još uvijek nepokretna, pa se sada predlaže odlazak na liječenje u Zagreb”, kaže Zorica Divković.

Prema dostavljenom predračunu, fizikalne terapije u trajanju od 12 sedmica u Poliklinici Glavić u Zagrebu koštaju 31.000 konvertibilnih maraka koje porodica Ružice Josipović samostalno nije u prilici obezbijediti.

“Ovi troškovi su bez hrane, smještaja i lijekova, a uz mamu mora biti još jedna osoba, što iziskuje dodatne troškove”, dodaje Zorica Divković, naglasivši da se o njenoj majci brine suprug Zoran.

Svi koji žele posjetiti Ružicu Josipović moraće krenuti put Ljubača nadomak Tuzle, na adresu Morančani broj 98, a moguće je kontaktirati i putem broja telefona 061/844-472.

Svi oni koji novčano žele pomoći Ružici Josipović uplate mogu izvršiti na sljedeće brojeve računa:

Za doniranje iz BiH:

Raifeissen bank d.d. BiH
Ružica Josipović
Adresa: Morančani 98, Tuzla
Transakcijski račun: 1613000089383906

Za doniranje iz inostranstva:

Raifeissen bank d.d. BiH
Adresa: Zmaja od Bosne b.b., Sarajevo, BiH
Swift code: RZBABA2S
Iban code: BA391613000089383906
Full beneficiary name: Ružica Josipović
Full beneficiary adress: Morančani 98, Tuzla

PayPal: paypal.me/RuzicaJosipovic

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79