Pomozimo Udruženju distrofičara Bužim da skupi novac za kupovinu specijalnog kombija

Udruženje distrofičara Bužim je pokrenulo humanitarnu akciju za prikupljanje sredstava za kupovinu kombija koji je namijenjen za prijevoz osoba s invaliditetom.

Kako su naveli iz ovog udruženja, vrijednost ovog vozila je 40.000 KM, a humanitarna akcija je bila jedini način da se ovaj novac sakupi.

“Ukoliko ne uspijemo sakupiti potreban iznos za nov kombi, udruženje će pronaći i kupiti polovno vozilo za manji iznos.

Pristupačan prijevoz je najveći problem našeg udruženja od osnivanja do danas te realizacijom ove aktivnosti ćemo značajno olakšati i unaprijediti naš rad. Kupovinom novog kombi vozila dugročno ćemo riješiti prijevoz osoba sa najtežim invaliditetom u općini Bužim”, naveli su iz udruženja.

Udruženje distrofičara Bužim je općinska organizacija osoba s invaliditetom u koju se okupljalju osobe oboljela od distrofije mišića i ostalih neuromuskulatornih oboljenja sa područlja ove općine.

Trenutno broji 46 članova, a procjena je da osoba s invaliditetom na području Bužima ima daleko više. U sklopu udruženja se realizuju brojne aktivnosti među kojima je i šahovska sekcija. Članovi su nastupali na više od 50 šahovsih turnira širom regije.

Iz Udruženja distrofičara Bužim su ovom prilikom uputili apel svim poznanicima, prijateljima, privrednicima, institucijama, ali i dijaspori da u skladu sa svojim mogućnostima finansijski pomognu navedenu humanitarnu akciju.

Humanitarnu akciju možete podržati uplatom na račun:

Banka: Raiffeisen Banka

Račun za uplatu u BIH: 1610000231910036

Račun za uplatu iz inostranstva: BA39 1610 0002 3191 0036

SWIFT CODE: RZBABA2S

Uplata na ime: UDRUZENJE DISTROFICARA BUZIM, MRAZOVAC 91., 77245 BUZIM

Naznaka: Prilog za kupovinu kombija.

Kontakt osoba: Samir Đulić, tel: 061/369-203, e-mail: udbuzim@gmail.com.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79