Ponavlja se suđenje: Ukinuta presuda za ubistvo Nemanje Šupljeglava

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu Okružnog suda u Trebinju kojom je Trebinjac Spaso Milišić (31), koji je 11. februara prošle godine na svirep način ubio svog sugrađanina Nemanju Šupljeglava (30) prerezavši mu grlo u “Merlot baru” u Trebinju, prvobitno osuđen na 20 godina zatvora.

Ovom odlukom Vrhovni sud RS je predmet vratio tom sudu na ponovno suđenje.

Podsjećamo, da je ukinutom presudom Okružnog suda u Trebinju, optuženi Spaso Milišić proglašen krivim za “Teško ubistvo”, za koje mu je utvrđena kazna zatvora u trajanju od 19 godina, te za tešku tjelesnu povredu za koje mu je utvrđena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija za koje mu je utvrđena kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci.

Milišić je u martu ove godine osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, u koju mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru.

Iz obrazloženja ukidajućeg rješenja Vrhovnog suda Republike Srpske proizilazi da je prvostepena presuda zahvaćena bitnim povredama odredaba krivičnog postupka, te da se zbog tih povreda ne može ispitati pravilnost činjenične osnove pobijane presude, kao ni pravilnost primjene Krivičnog zakona, što je prvostepeni sud dužan otkloniti u nastavku postupka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79