Poništen konkurs: Amar Mustedanagić ne može raditi u UKC-u!

Nakon što je Crna-hronika otkrila da je osoba koja je prije šest mjeseci usmrtila pješaka, dobila posao na UKC Tuzla, danas je konkurs poništen.

Samo u BiH: Prije 6 mjeseci usmrtio pješaka u Tuzli, danas dobio posao na UKC Tuzla!

To je i potvrdio Vahid Jusufović, direktor Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli, u izjavi za „Avaz“ rekao je kako je poništio konkurs za prijem radnika na mjesto medicinska sestra – tehničar.

Naime, nakon što je objavljena lista uspješnih kandidata javnost je bila zgrožena činjenicom da se na šestom mjestu nalazi ime i prezime Amara Mustedanagića, ranije osuđivane osobe koja je u decembru prošle godine bila sudionik saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradao Ismar Subašić (22).

– Odlučio sam da poništim konkurs jer sam na to imao pravo. Smatram da sam pravilno postupio. U ovako renomiranoj ustanovi ne može raditi osuđivana osoba. Konkurs će biti obnovljen – kazao je za „Avaz“ direktor Jusufović.

Mustedanagić je, podsjećanja radi, nakon saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom uhapšen i proveo je mjesec u pritvoru Kazneno-popravnog zavoda Tuzla.

Kantonalno tužilaštvo TK još uvijek vodi istragu, a do sada nije podignuta optužnica. Mustedanagić se nalazio za volanom automobila Golf kojim je na cesti pored Mercator centra udario Subašića.

Nakon udara Mustedanagić se nije zaustavio i nastavio je vožnju. Ranije je osuđivan zbog pokušaja ubistva i odležao je kaznu u trajanju od dvije godine.

U međuvremenu je UKC Tuzla raspisao konkurs za prijem medicinskih sestara – tehničara, a Mustedanagić se prijavio i poslije izvršenog bodovanja i usmenog ispita završio na šestom mjestu sa 38,81 bodova.

U dokumentaciji nije bilo potrebno dostaviti uvjerenje o nekažnjavanju tako da se Mustedanagić mogao prijaviti na konkurs. Direktor UKC-a je nakon dobivenih saznanja o Mustedanagiću odlučio da konkurs poništi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79