Poništen tender za nabavku hrane: Vojnici OSBiH ostaju bez pite

Ministarstvo odbrane BiH (MO) poništilo je jučer novi tender za nabavku prehrambenih artikala za potrebe Oružanih snaga BiH (OSBiH).

Loša ponuda

Ova informacija objavljena je jučer i na Portalu javnih nabavki, a vrijednost ugovora za nabavku hrane za potrebe OSBiH u 2019. godini izosi čak 2,4 miliona KM.

No, ovom odlukom Ministarstva odbrane poništen je tender za nabavku hrane ukupne vrijednosti već od 200.000 maraka. Kako je navedeno u obavijesti, razlog za poništenje tendera je što “nijedna ponuda nije dostavljena u određenom krajnjem roku”.

Poništeni tender odnosio se na nabavku hljeba i pite za pripadnike Oružanih snaga BiH na lokacijama u Goraždu, Žepču, Doboju i Derventi.

Ovo je već skoro pa sedmi tender koji je poništen u posljednje dvije godine za više vrsta prehrambenih artikala. Ova državna institucija poništila je i 4. decembra 2017. godine tender za nabavku hrane prve klase, koji se odnosio na nabavku polutrajnih suhomesnatih proizvoda od junećeg i goveđeg mesa. Ukupna vrijednost ovog tendera bila je 5,5 miliona maraka.

Novi, pa neuspio

Tada je, također, bio poništen i dio javnog poziva koji se odnosio na halal program. Isti ovaj tender poništen je u junu 2016. godine, zbog čega je i bio raspisan novi, koji je, također, opet proglašen neuspjelim.

U svim tenderima kao razlog za poništenje, iako je navedeno da je broj firmi koje su se javile za isporuku artikala veći od tri, naglašeno je da “nijedna ponuda nije prihvatljiva”. Ukupna vrijednost poništenih tendera iznosi skoro sedam miliona KM.

Džaba formirana komisija

Ovo nije prvi put da MOBiH poništava tendere za nabavku hrane za potrebe OSBiH.

Zbog toga je ova institucija 2017. formirala i komisiju kako bi otklonila sve probleme s nabavkama prenosi Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79