Poništena privatizacija IP „Krivaja“ iz Zavidovića

Poništena privatizacija IP „Krivaja“ iz Zavidovića


 

Prema dostupnim informacijama poništena je privatizacija IP „Krivaja“ Zavidovići.

Potrebno je da Premijer Federacije Bosne i Hercegovine potpiše raskid ugovora sa Ortačkom grupom jer obaveze iz potpisanog kupoprodajnog ugovora nisu ispunjene.

Ukoliko se informacija ispostavi tačnom, odmah nakon raskida kupoprodajnog ugovora i vraćanja imovine IP „Krivaja“ prethodnom vlasniku Grad Zavidovići pristup će potrebnim radnjama i pregovorima vezanim za kupovinu imovine IP „Krivaja“ koju bi nakon toga dali na raspolaganje privrednicima i investitorima voljnim za pokretanje proizvodnih pogona različitih djelatnosti. Ovim potezom dugoročno bi u Zavidovićima riješili problem nedostatka građevinskog zemljišta i izgradnje poslovnih zona što bi se u konačnici pozitivno odrazilo na razvoj Grada Zavidovići.

IP „Krivaja“ Zavidovići je u prošlosti bila okosnica razvoja Zavidovića. Lošom privatizacijom proizvodnja u IP „Krivaja“ je u potpunosti ugašena što je svojevrstan kamen spoticanja u napretku našeg Grada.

Posebno cijenim napore i odlučnost obespravljenih radnika i njihovih predstavnika da se suprostave nepravdi koja im je učinjena. Gradska uprava uvijek im je bila na raspolaganju i podrška u ostvarivanju njihovih prava. – potvrdio je aktualni načelnik Hašim Mujanović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija