Ponosna majka iz Trebinja: Neka su svi živi i zdravi, ali mislimo da je devetero djece dovoljno

Bračni par iz Trebinja llijana i Aleksandar Milojević jedina su porodica u ovom hercegovačkom gradu sa devetoro djece.

Oni su nedavno dobili blizance, dvije djevojčice, a gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić novorođenčad je darovao zlatnicima i majci koja je rodila devetoro djece ponudio posao u Gradskoj upravi.

– Mi smo najsretniji roditelji u Trebinju, a možda i šire. Djeca su najveće bogatstvo na svijetu, ima nas puna kuća pa se starije sestre mogu brinuti o novopridošlim blizankama koje će se zvati Valentina i Viktorija – kaže na početku razgovora za Faktor Ilijana Milojević.

Ona je prije 15 godina prvo rodila djevojčicu Teodoru, a potom su se rađali Kristina (14), Marko (13), Ranko (12), Goran (5), Katarina (4), Nikola (2) i sada kćerkice Valentina i Viktorija. Prvo sedmero djece ponosna majka rodila je klasičnim porodom, dok je za blizanke bio potreban carski rez.

Uvijek smo maštali da imamo dosta djece. Još malo pa imamo fudbalski tim. Ipak, mislim, Boga mi, da nam je dosta djece. Neka su svi živi i zdravi, ali mislimo da je devetero dovoljno. Mi smo skromna porodica i nismo zahtjevni. Uspijevamo osigurati dovoljno za sve i ništa nam ne nedostaje. Zahvalni smo i preduzeću Hidroelektrane na Trebišnjici koje je Aleksandru osiguralo stalni posao. Imamo i plastenik i uzgajamo malo domaćih životinja. Nikom ništa ne nedostaje. Svi imaju svoja zaduženja, a ipak su glavne najstarije kćerke Teodora i Kristina. Za sve se nađe i mjesta i novca kada smo zdravo i kada se živi u ljubavi, a nama toga ne nedostaje – nastavlja Ilijana koja dodaje da ona ima dvije sestre, a da je muž Aleksandar jedinac.

Najveći problem im kao svim Bosancima i Hercegovcima predstavlja koronavirus prenosi Faktor.

– Svima nam je isto. Teško je kada nemamo slobode i živimo u nekom strahu. Tu se ništa ne može promijeniti. Tako je cijelom svijetu. Posebno nam je u početku bilo teško zbog škole jer četvero djece se školuje. Ipak, sve uspiju nekako stići i vrlodobri su i odlični učenici. Pored fudbala neki od njih treniraju odbojku i boks. Slobodno možemo reći da imamo zlatnu djecu – kaže na kraju Ilijana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79