Ponovljeno suđenje ubici Luke Stevića

Mjesto gdje je pronađeno Lukićevo tijelo
Post [M,D] First paragraph - 300x250

Nakon što je Vrhovni sud RS presudom od 30. jula ove godine, poništio presudu Okružnog suda u Bijeljini kojom je Đorđo Bojkić (30) iz Lopara osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva Luke Stevića (34) iz sela Jablanica kod Lopara, danas je u Okružnom sudu u Bijeljini počelo suđenje Bojkiću u ponovljenom postupku.

Iako je branilac optuženog Bojkića, advokat Petko Budiša bio protiv produženja pritvora za svoga branjenika, ističući da ne postoji prijetnja po javni red i mir, te da su tenzije nakon dvije i po godine od počinjenja ubistva splasnule, sud je odlučio da mu se produži pritvor do petog decembra ove godine. Uprkos protivljenju branjenika, sud je odlučio da u dokazni materijal prihvati i spis Osnovnog suda koji je izdao nalog za izvršenje pretresa kuće optuženog nakon ubistva. Advokat Budiša je smatrao da je u tom slučaju isključivo mogao i morao postupati Okružni sud, jer se radilo o teškom krivičnom djelu ubistva, prenosi Avaz.

Glavni pretres u ovom ponovljenom sudskom postupku zakazan je za 21. oktobar.

Post [M,D] Text - ADX / Video

Podsjećamo, ubistvo Luke Stevića dogodilo se u kući Đorđinog oca Branislava Bojkića u noći između 15. i 16. maja 2018. godine u Jablanici kod Lopara. Bojkić je te kobne noći mobitelom pozvao Luku Stevića u očevu kuću, te mu je, nakon kraće rasprave, zadao više uboda nožem u grudi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79