Ponovo izbori u Crnoj Gori, ponovo problemi: Tučnjava na biralištu, više privedenih osoba

U općini Šavnik, u Crnoj Gori, danas su treći put održani lokalni izbori. Razlog odgađanja su incidenti i veći broj nepravilnosti, tako da su građani jutros dobili priliku da ponovo glasaju.

Sva biračka mjesta otvorena su u 7:00 sati, a nakon nešto više od sat i pol došlo je do novog incidenta na biračkom mjestu. Naime, član biračkog odbora iz koalicije “Za budućnost Šavnika” Jadranko Ašanin nije dozvolio biraču za koga tvrdi da je iz Nikšića da glasa. Nakon toga je uništio 39 glasačkih listića.

Članovi biračkog odbora na biračkom mjestu Šavnik odlučili su da se na tom glasačkom mjestu glasanje prekine jer će situacija sa uništavanjem glasačkih listića biti ponovljena ukoliko se ponovo pojavi birač koji nije iz Šavnika, kako su poručili iz opozicije.

Šavnički odbor Demokratske partije socijalista (DPS) pozvao je nadležne državne organe – tužilaštvo i policiju, da obezbijede nesmetano održavanje izbornog procesa u toj opštini.

No to nije sve. Kako su Vijestima kazali iz koalicije “Za budućnost Šavnika”, napadnut je njihov član biračkog odbora u Kruševicama, Radule Lazović.

Navodno su četvorica mladića došla da glasaju, ali kako nisu stanovnici šavničke općine, opozicija im nije dozvolila da glasaju. Napali su Lazovića, polomili biračke kutije, razbacali birački materijal i pobjegli, ali ih je policija uhapsila nedaleko od biračkog mjesta u Kruševicama i privela

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79