Ponovo nasilje u BiH: “Hoćeš li da te snimim, kao što je bilo u Gradačcu”

Epilog slučaja teškog porodičnog nasilja koje se dogodilo na Palama je podizanje optužnice protiv nasilnika C.B. kome prijete tri godine zatvora, ukoliko se dokaže krivica.

Osnovni sud u Sokocu potvrdio je optužnicu koja C.B. tereti za krivična djela nasilje u porodici i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksploziva.

Ukoliko se dokaže krivica nasilniku prijeti do tri godine zatvora.

Nakon potvrđivanja optužnice rješenjem suda prema optuženom je produžen pritvor koji može trajati najduže godinu dana, odnosno do nove odluke suda.

Paljanin se tereti da je u septembru ove godine u večernjim časovima, u porodičnom stanu na Palama, pijan maltretirao suprugu i prijetio da će je raznijeti bombom.

Nasilnik je nesrećnoj ženi prijetio da će je silovati, te riječima: “Hoćeš li sad da te snimim kao što je bilo u Gradačcu”, aludirajući na krvavi pohod trostrukog ubice Nermina Sulejmanovića koji je mjesec dana ranije u Gradačcu ubio vanbračnu partnerku pred njenim djetetom i to prenosio na društvenim mrežama.

– Drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio je spokojstvo i duševno zdravlje člana svoje porodice, na način što je svojoj supruzi C. B. govorio da će je ubiti, kao i da će ubiti i deset ljudi, a da je ona jedanaesta. Psovao joj je, prijetio i vrijeđao riječima: “Hoću da te j…. kučko, silovat ću te po treći put, raznijeću te, nećeš sinove vidjeti”, kao i: “Hoćeš li sad da te snimim kao što je bilo u Gradačcu?” – navodi se u činjeničnom opisu krivičnog djela za koje je osumnjičen.

Pored toga, na teret mu se stavlja da je u džepu svoje jakne, kao i u vozilu “'golf 4'” neovlašteno držao ručnu crnu bombu M-75 i ručnu zelenu bombu M-75”, čije držanje je građanima zabranjeno Zakonom o oružju i municiji.

Pritvor optuženom nakon hapšenja određen je zbog opasnosti da će ponoviti krivično djelo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79