Ponovo problemi: Dodik tvrdi da je imenovanje novog visokog predstavnika problem

Milorad Dodik
Milorad Dodik

Kancelariju visokog predstavnika u BiH treba zatvoriti, poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milroad Dodik nakon sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa najvišim zvaničnicima Republike Srpske i predstavnicima parlamentarnih stranaka u Srpskoj.

Na sastanku je razgovarano o imenovanju novog visokog predstavnika u BiH.

Dodik je rekao da je Srpska protiv rehabilitacije i kreiranje bilo kakvih novih rješenja.

“Mi nismo antidejtonska strana u BiH”, istakao je Dodik, prenosi RTRS.

Dodik je ponovio da je potrebno jedinstvo, jer imenovanje novog visokog predstavnika može biti štetno za Republiku Srpsku

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i predstavnici parlamentarnih stranaka u Srpskoj, razgovarali su u Beogradu sa predsjednikom Srbije, Aleksandarom Vučićem,premijerkom Anom Brnabić i ministrima u Vladi.

Upoznali su rukovodstvo Srbije na koji način se spornim imenovanjem novog visokog predstavnika u BiH pokušava ignorisati ne samo lokalni faktor, nego i međunarodno pravo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79