Ponovo se oglasili iz Tužilaštva KS o slučaju Džene Gadžun

Porodica, nezadovoljna radom Tužilaštva Kantona Sarajevo najavila je proteste krajem sedmice

Tužilački tim koji je formiran zbog hitnog rada na predmetu vezanom za liječenje i smrt djevojčice Džene Gadžun intenzivno i kontinuirano postupa u predmetu zbog utvrđivanja da li je počinjeno krivično djelo.

Do sada je poduzeto više radnji dokazivanja i izdate su naredbe za vještačenja, koja su u toku.

Zbog zaštite postupka, u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, Tužilaštvo KS u ovom momentu ne može davati više informacija.

Preminula 14. novembra na KCUS-u

Ovo je odgovoreno za “Avaz” iz Tužilaštva KS na upit “Šta se dešava s predmetom male Džene Gadžun. Da li će uskoro biti poznata tužilačka odluka i da li je okončano dodatno vještačenje?

Podsjećamo, djevočica Gadžun preminula je 14. novembra na KCUS-u.

Nekoliko dana ranije operirana je u privatnoj klinici u Sarajevu, gdje je došlo do određenih komplikacija.

Njena smrt potresla je kompletnu javnost. No, još nema odgovora šta je uzrok tome da djevojčica završi u komi a zatim izgubi život. Do sada su u Tužilaštvu saslušane desetine svjedoka.

Porodica, nezadovoljna radom Tužilaštva KS najavila je proteste krajem sedmice.

Nalaz obdukcije

Kada je u pitanju nalaz obdukcije za preminulu djevojčicu Dženu Gadžun, iz nalaza obdukcije ne može se zaključiti tačan uzrok smrti. Tužilaštvo je s nalazom upoznalo pravni tim porodice Gadžun ali su naređena dodatna vještačenja

Za smrt male djevojčice porodica krivi ljekara privatne klinike “Bejtović”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79