Ponovo spaljen primjerak Kur'ana: Policija privela ženu koja je pokušala ugasiti požar

Salwan Momika, irački izbjeglica sa sjedištem u Švedskoj, oskrnavio je u petak Kur'an u glavnom gradu Štokholmu u još jednom napadu na muslimansku svetu knjigu.

Momika, kojem je pomagao Salwan Najem iračkog porijekla, oskrnavio je Kur'an pod kontrolom policije ispred iranske ambasade.

Očistio je cipele fotografijom iranskog predsjednika Ebrahima Raisija i zastavom Irana, i potom stao na primjerak Kur'ana uprkos negodovanju prisutnih građana.

Momika je zatim zapalio primjerak muslimanske svete knjige, zastavu Irana i Raisijevu fotografiju.

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se da je u jednom momentu nepoznata žena intervenisala sa aparatom za gašenje požara, ali je policija zaustavila i privela.

Momika i Najem napustili su mjesto događaja u blindiranom policijskom vozilu, a pratilo ih je oko 100 policajaca.

Posljednjih mjeseci zabilježeno je nekoliko slučajeva spaljivanja i skrnavljenja Kur'ana od strane islamofobičnih osoba ili grupa, posebno u sjevernoevropskim i nordijskim državama.​​​​​​

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79