Foto: MUP Srbija
Ponovo uhapšen Dragan Đorđević: Osumnjičen za pranje novca za balkanski kartel

Ponovo uhapšen Dragan Đorđević: Osumnjičen za pranje novca za balkanski kartel


Dragan Đorđević, optuženi pripadnik “balkanskog kartela” kojem se sudi za šverc sedam tona kokaina, ponovo je uhapšen sinoć.

On je uhapšen samo desetak dana nakon što je bio pušten u kućni pritvor.

Đorđević, vlasnik destilerije “Porečje Vučje,” uhapšen je pod sumnjom da je prao novac za zloglasnu kriminalnu grupu.

Na prijedlog Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, sudija za prethodni postupak Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal ponovo mu je odredio pritvor.

“Dragan Đorđević, koji se u predmetu poznatom kao Balkanski kartel tereti za ilegalnu trgovinu narkoticima, uključujući zapljenu preko 1.200 kilograma kokaina u belgijskom gradu Haselt u junu 2020. godine, sinoć je iz kućnog pritvora ponovo sproveden u Okružni zatvor u Beogradu zbog sumnje da je počinio novo krivično djelo vezano za pranje novca,” rekao je izvor za Telegraf.

Na prijedlog tužilaštva, pritvor je određen i za okrivljene Mladena Lazarevića, Aleksandra Ilića, Milana Mitića, Miloša Jovanovića, Ivana Cvetkovića i Dragana Nikolića, zbog postojanja osnovane sumnje da su, zajedno sa Đorđevićem, izvršili krivično djelo pranje novca.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija