Poplave nanijele veliku štetu na području Srebrenice

Obilne kišne padavine posljednjih dana uzrokovale su izlijevanje potoka i rječica i na području opštine Srebrenica, a poplavama usljed izlijevanja rijeka Jadar i Križevice načinjene su velike štete.

U Zelenom Jadru poplavljeno je poljoprivredno zemljište, štale, stambeni objekti i farma za uzgoj pilića, prenosi Fena.

“Prema selima Slapovići i Skenderovići imamo problem. Voda je uništila dva mosta. Imamo i jedno klizište prema selu Karačići. Usjevi duž Jadra, kako maline, tako i kukuruz, su uništeni. Stajski objekti su poplavljeni, a stanovništvo je moralo dislocirati stoku. Neprohodan je put i za naselje Šubin. Imamo desetak poplavljenih stambenih objekata. To su objekti koji su blizu rijeke”, kazao je načelnik odjeljenja za društvene djelatnosti i javni servis Opštine Srebrenica Bego Bektić.

Ističe da je situacija neizvjesna te se nada da će padavine prestati.

Prema informaciji iz meteorološke stanice u Srebrenici, u posljednja 24 sata palo je 100 litara kiše po kvadratnom metru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79