Popularni voditelj dječijih emisija želi u politiku: Kike Budalike na broju 8!

Nezavisna bosanskohercegovačka lista – NBL, osnovana 2017. godine na inicijativu mr Ibrahima Hadžibajrića predsjednika stranke, a koja je okupila nezavisne načelnike i vijećnike iz BiH, prvi put ima kandidate za lokalne izbore u BiH.

U Kantonu Sarajevu NBL čini sastavni dio Četvorke (NiP, NBL, Naša stranka i SDP), ali samo kada je riječ o kandidatima za načelnike općina, dok za općinska vijeća NBL nudi liste kandidata različitih profila, sačinjene od profesionalno ostvarenih, obrazovanih i ispunjenih osoba.

Na listi za Novo Sarajevo su i novinar Sinan Sinanović, popularni voditelj dječijih emisija Mirsad Abdagić Kike a nalazi se na broj 8. Njihov slogan je “Novo Sarajevo u sigurne ruke”.

Kike Budalike bio je i kandidat Nezavisne bosanskohercegovačke liste Ibrahima Hadžibajrića za Federalni parlament 2018-te godine, ali nije prošao dalje.

Bosanski Petar Pan, kako ga mnogi od milja zovu, najponosniji je na činjenicu što danas u njegove emisije dolaze roditelji s djecom, koji su odrastali uz njegove emisije.

“Počeo sam raditi s djecom u jednom veoma ružnom periodu, kad je bio rat. Tada su djeca bila željna zabave, dok današnja djeca imaju zabavu na svakom ćošku. Drago mi je da sam baš ja bio taj sretnik kojeg su djeca zavoljela i što još uvijek radim isti posao”, počinje priču Kike.

Kike nije zagovornik interneta i društvenih mreža. No, nedavno je njegova kćerka na Facebooku otvorila stranicu koja će promovirati njegov lik i djelo. Kaže da će na taj način zaštititi svoja autorska prava.

“Non-stop su me zvali neki moji prijatelji i govorili da sam budala, pravi Budalike jer drugi na osnovu mojih autorskih djela zarađuju novac. Zbog toga smo otvorili stranicu. Nije meni do novca, nego ne volim kada se neko kiti tuđim perjem. To je krađa intelektualnog vlasništva. Ja vam uopće ne volim taj internet jer otuđuje ljude. Imam sreću da imam tako dobre prijatelje da nam treba samo gitara, pjesma, malo meze i nama bude super skroz”, kaže Abdagić.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79