Poput kratera na Mjesecu: Put u Tuzli iz rubrike ,,vjerovali ili ne” (FOTO)

Stanovnici prigradskog naselja Gornja Tuzla javili su se redakciji Crne Hronike sa molbom da se javnosti pokaže kako izgleda njihova saobraćajnica.

Naime, lokalni put koji povezuje Gornju Tuzlu sa naseljem Tetima u kojem su smješteni slani bunari i slanica rudnika soli Tuzla je u katastrofalnom stanju.

,,Ovo je očit primjer kako se ponaša lokalna vlast na terenu i kako se ophodi prema mještanima i stanovnicima Gornje Tuzla. Ovaj lokalni put nalazi se u mjestu Zvrhjala no ovo nije samo problem koji nanosi štetu rudniku i njegovoj ispostavi na Tetimi, ovo uveliko otežava i život lokalnom stanovništvu tokom kretanja prema njihovim kućama i domaćinstvu”, kažu mjestani za portal Crna Hronika.

Ova putna relacija još povezuje i pojedine mjesne zajednice sa Gornjom Tuzlom, kao što su Solina, Dokanj, Gornja Obodnica, Breske i druge. Mjesna zajednica je tokom prošlog ljeta na ovom mjestu započela realizaciju ravnjanja i nasipanja kako bi asfaltirali put.

Put je uslijed padavina u potpunom tonjenju i stvaranju odrona i rupa koje pričinjavaju veliku opasnost kako za starije tako i mlađe stanovništvo tokom kretanja.

Pozivamo gradske nadležne službe da izađu na navedeni teren, te da što prije riješe proces asfaltiranja ovog lokalnog puta!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79