Poražavajući podaci iz Republike Srpske: U saobraćajnim nesrećama u julu poginulo 14 osoba

U saobraćajnim nesrećama na putevima u Republici Srpskoj u julu je poginulo 14 građana, dok su u prva tri dana avgusta život izgubile četiri osobe, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske (RS).

Iz MUP-a RS navode da je, uprkos brojnim aktivnostima policije s ciljem unapređenja bezbjednosti saobraćaja, broj poginulih u julu duplo veći nego u istom periodu prošle godine.

Najčešći uzrok saobraćajnih nesreća sa smrtno stradalima je alkohol, a zatim neodgovorno ponašanje u saobraćaju.

Da je vožnja pod uticajem alkohola prisutna u saobraćaju pokazuju i podaci Ministarstva, prema kojima je samo u julu zbog alkoholisanosti iz saobraćaja isključeno 3.500 vozača.

MUP apeluje da se svi učesnici u saobraćaju odgovorno ponašaju i poštuju zakonske propise, te tako zaštite svoj, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Pripadnici MUP-a RS nastavit će da u okviru kampanje “Vozi oprezno – putuj bezbjedno” realizuju niz akcija i kontrola s ciljem smanjenja broja poginulih u saobraćajnim nezgodama.

– Od građana, učesnika u saobraćaju očekujemo da pokažu dozu odgovornosti i da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola – napominju iz MUP-a RS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79