Pored Hodžića pao i poznati sarajevski notar Džemaludin Mutapčić

U operativnoj akciji SIPA-e jutros je uhapšen Elvis Hodžić, općinski vijećnik u Novom Gradu koji je član Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Ova informacija je nezvanično potvrđena za portal Crna-Hronika.

Podsjetimo, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su danas, u sklopu operativne akcije “Square”, na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala i Istočnog Starog Grada započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

Kako je ranije potvrđeno u današnjoj akciji se hapse i advokati i notari. Uhapšen općinski vijećnik iz Elvis Hodžić (SBiH) SIPA pretresa i kancelariju notara Džemaludina Mutapčića.

S obzirom da je policijska akcija u toku i da neki osumnjičeni još nisu pod kontrolom pravosudnih organa, za sada, otkrivamo samo inicijale.

Riječ je o osobama inicijala A. I., I. H., B. V., Dž. M., E. H., A. Ć. i S. Š.

Prema nezvaničnim informacijama jedan osumnjičeni trenutno nije dostupan policijskim agencijama.

Pretresi se vrši po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i u saradnji sa policijskim službenicima Ministrstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvom unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Podsjetimo, navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Organizovani kriminal”, “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja”, “Nedozvoljena trgovina”, “Krivotvorenje isprave”, “Prevara”, “Porezna utaja”, “Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem”, “Davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem”, “Pomoć učinitelju nakon izvršenog krivičnog djela” i “Pranje novca” propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79