Poreska uprava Srpske: “Neškovića” ćemo kontrolisati ako dobijemo prijavu

U pogledu medijskih napisa posljednjih dana o radniku koji navodno nije prijavljen kod poreskog obveznika „Nešković“ d.o.o. Bijeljina, Poreska uprava Republike Srpske postupiće po eventualnoj prijavi.

To su poručili iz ove uprave, dodavši da je Poreska uprava Srpske prije dva mjeseca primila anonimnu prijavu da se u jednom od poslovnih objekata „Nešković“ d.o.o. ne izdaju fiskalni računi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

– Inspektori Poreske uprave RS su postupili po toj prijavi i obavili kontrolu, ali nisu utvrdili nepravilnosti, jer su računi uredno izdavani, te nisu zatečeni neprijavljeni radnici. Poreski obveznik „Nešković“ d.o.o. Bijeljina, posljednji put je bio predmet redovne terenske poreske kontrole Poreske uprave RS u septembru 2021. godine. U ovoj redovnoj poreskoj kontroli poslovanja poreskog obveznika „Nešković“ doo, rješenjem je naloženo plaćanje dodatnih poreskih obaveza u iznosu od 3.847 KM, koje je obveznik uplatio u predviđenom roku – rekli su za Srpskainfo u ovoj upravi.

Podsjetimo, prije par dana objavljen je video snimak na kojem se vidi napad na radnika na benzinskoj pumpi “Nešković” u Bijeljini, na kojem ga muškarac prvo gađa čašom, a potom na izlazu tjera da skine radnu majicu. U objavi je navedeno da se radi o napadu vlasnika lanca “Nešković” bezinskih pumpi Dragana Neškovića na jednog radnika koji je za medije rekao da nije bio prijavljen.

Oglasio se napadnuti radnik “Nešković” pumpe: To je vlasnik, iz čista mira mi je opsovao majku i gađao me čašom

Nakon što je u medijima objavljen snimak sa benzinske pumpe “Nešković”, Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini formiralo je predmet.

Tužilaštvo u Bijeljini formiralo predmet zbog incidenta sa radnikom na pumpi Nešković

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79