Porodica Čolić demantovala pisanje srpskih medija: Kćerka nije ukrala novac

Zdravko Čolić se putem svog PR tima oglasio povodom navoda da mu je kćerka Una ukrala 20 hiljada eura.

Naime, neki srpski mediji su objavili da je Una iz očevog sefa uzela novac kako bi momku kupila automobil. Tvrdili su da je Zdravko nakon toga pozvao policiju.

Njegova supruga Aleksandra je onda navodno nazvala kćerke, koje u tom momentu nisu bile kući i rekla im šta se dogodilo. Una je ubrzo stigla i “sve priznala”.

Međutim, na svom Instagram profilu objavila je da je vijest lažna i najavila tužbu.

Ubrzo je Zdravkov tim redakciji Blica poslao saopćenje.

“Na ovaj način porodici je nanesena nemjerljiva šteta, a ovim putem obraćamo vam se kako bismo zaustavili širenje lažnih vijesti i apelirali na sve medije da ne sudjeluju u kreiranju netačnih informacija, koje u prvi plan stavljaju nezaštićene pojedince i osobe koje nisu javne osobe, kao što je u ovom slučaju kćerka Zdravka Čolića. Ovim putem ističemo da je vijest o navodnom nestanku novca u kući Zdravka Čolića apsolutna laž”, napisali su.

Dodali su da će “svi mediji koji su prenijeli vijest bez prethodne provjere biti sankcionirani svim raspoloživim pravnim sredstvima”.

“Zdravko Čolić nikada nije na ovaj način komunicirao s medijima. Ipak, kada je porodica u pitanju mora se poštovati odluka o privatnosti, uzimajući u obzir sve moralne i ljudske kodekse. Plasirajući lažne informacije novinari su sigurno povećali čitanost portala, ali su nanijeli nemjerljivu štetu porodici Čolić i obmanuli javnost Srbije i zemalja u regiji”, zaključeno je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79