Porodica i prijatelji Dženana Memića okupili se u Velikoj aleji: Danas bi napunio 27 godina

Članovi porodice i prijatelji ubijenog mladića Dženana Memića okupili su se večeras u Velikoj aleji kod spomen-obilježja „Ranjeni kamen“ kako bi obilježili 11. avgust, Dženanov rođendan.

Osim porodice i prijatelja došao je i veliki broj građana Sarajeva koji su i na ovaj način skrenuli pažnju na slučaj ubistva nevinog mladića.

Dženan Memić bi danas napunio 27 godina.

– Babo Muriz ne sakriva ubice tuđe djece. On u državno tužilaštvo dolazi ponosan, uzdignute glave jer nikome nije zulum učinio. O mom odnosu prema Dženanu najbolje kazuje odnos džemata prema Dženanu. Oni koji su mogli da pozovu i spase mu život hodali su oko njega pokušavajući prekriti ubistvo. Korumpirana banda se prema Dženanu dok je još bio živ odnosila kao da neće preživjeti ni sadam dana – rekao je između ostalog Asad ef. Fočo koji se prvi obratio prisutnima.

Podsjećamo da je Sud BiH potvrdio optuženicu protiv Zijada Mutapa, Alise Ramić Mutap, Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića koji se terete za skrivanje dokaza i zataškavanja ubistva Dženana Memića.

Također, nedavno su im produžene mjere zabrane.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79