Porodica iz Njemačke drugu godinu zaredom volontira u Visokom

Projekt otkrića i istraživanja bosanskih piramida u proteklih nekoliko godina u Visoko i našu zemlju je doveo desetine hiljada turista, ali i stotine volontera iz cijelog svijeta, koji svojim radom daju podršku i postaju dio jednog velikog, historijskog projekta.

Interesantna je činjenica da kroz volontersku akciju u Visoko stižu ljudi iz cijelog svijeta, a bilo je primjera kada su kao volonteri stizale i kompletne porodice. Upravo jedna takva porodica trenutno boravi u Visokom, dolaze iz njemačkog Hamburga, a Berndova supruga Šeri (Shery) porijeklom je iz Kostarike.

– Čim smo prvi put saznali za ovaj projekt, nije bilo nikakve sumnje da želimo biti dio svega ovoga i da želimo na svoj način pomoći. Tu smo bili i prošle godine, a evo nas ponovo i ove. S nama je i naš sin Terens (Terrence), radimo, ali i družimo se, sklapamo nova prijateljstva i učestvujemo u projektu koji mijenja svjetsku historiju. Osim toga, imamo priliku obići i ovu prelijepu zemlju, koja je veličinom, ali i predivnim ljudima, jako slična mojoj domovini Kostariki. Ovo nam je druga godina kako smo dio volonterske akcije, a naredne godine s Kostarike dolaze i moja majka i sestra – ispričala nam je Šeri Mejer (Shery Meyer).

Volonteri su trenutno angažirani na radovima na istočnoj strani Bosanske piramide Sunca, a među volonterima je i Tajlanđanin Čajut Dežaron (Chayutt Deejaroen).

– Ovdje sam prvi put bio u aprilu, prijatelji iz BiH su mi ispričali priču o piramidama i odlučio sam se prijaviti kao volonter i ponovo doći. Ranije su Tajlanđani zbog ratnih dešavanja imali predrasude o dolasku ovamo, ali ja smatram da je ovo predivna zemlja, koju vrijedi posjetiti, i svima ću preporučiti da obavezno posjete sve ljepote koje imate. Ovo je posebna zemlja – kazao nam je Čajut.

Četvrta grupa “Ekspedicije na bosanske piramide s volontiranjem” u Visokom boravi do kraja ovog mjeseca. Tu su volonteri iz Mađarske, Njemačke, Poljske, Amerike, Australije, Kanade, Tajlanda i drugih zemalja svijeta, a svi u našu zemlju dolaze s ciljem da budu dio projekta i da pomognu u otkrićima i promociji najvećih piramida na svijetu prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79