Porodica Mutap ponovo reagira: Tužilaštvo se nije spremilo za ročište

Porodica Mutap danas je uputila pisano reagiranje na današnje navode tužioca Dubravka Čampare s ročišta za produženje pritvora uhapšenom policajacu Josipu Bariću.

Naime, tužilac Čampara u obrazloženju prijedloga za produženje pritvora osumnjičenom Bariću je naveo „da je Zijad Mutap u kriminalnoj organizaciji bio nadređeni, odnosno šef policajcu Bariću“.

U vrlo preciznoj kvalifikaciji tužilac Čampara naveo je članove kriminalne organizacije i njenu hijerarhiju, kao i cilj krimnalne organizacije, a to je zataškavanja bitnih činjenica i dokaza važnih za rasvjetljavanje okolnosti smrti mladića Dženana Memića, ne navodeći Upravu sarajevske policije, već isključivo kriminalnu organizaciju.

-Želimo po hitnom postupku demant na navode iz teksta “Zijad Mutap u kriminalnoj organizaciji bio šef policajcu Josipu Bariću” Zijad Mutap nije policijski službenik, tako da nije mogao biti nadređeni policijacu niti bilo kome drugom policijskom službeniku. Smatramo da se Tužilaštvo BiH opet danas nije adekvatno pripremilo za ročište i da se barem potrude upoznati sa samim predmetom i licima protiv kojih se vodi istraga – navodi porodica Mutap u svom reagiranju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79