Porodica nastradalog Hadžagića za CH: “Dokazat ćemo da je naš rahmetli Adnan ubijen”

Nakon vijesti da je u Sarajevu, bježeći od policije, život izgubio Adnan Hadžagić, kontaktirali smo njegovog brat Demir Hadžagić koji je objasnio šta se ustvari desilo kobne noći u kojoj je ugašen jedan mladi život.

“U izvještaju se tvrdi da je “osoba tokom bijega skočila sa podzida određene visine, zadobivši tom prilikom tjelesne povrede, zbog čega je policija pozvala Hitnu pomoć na mjesto događaja i tokom ukazivanja ljekarske pomoći navedena osoba je preminula”.

“Znam da sam vidjela sina koji na vratu ima ranu. Bila sam u mrtvačnici i slikala tijelo. Na vratu je rana bila zalijepljena, pa sam je ja odlijepila i vidjela sam da je pucano u vrat na desnoj strani. To je rana od vatrenog oružja. On nije skočio 100 posto. Ako skočiš onda nešto slomiš, a ne ostaneš mrtav. Tvrdim da su ga ubili”, rekla je Hatidža Hadžagić.

“Hvala vam saučešću, moj brat je ubijen od strane policije i u toku je procedura za podnošenje krivične prijave za ubistvo. Kao prvo, oni nisu bili naoružani i nisu bježali u toku počinjenja bilo kakvog krivičnog djela. Uviđaj je obavljen aljkavo i brzo. Povrede koje ima ne ukazuju na padanje sa visine zato što nema niti jednu frakturu niti povredu koja nastaje u uslijed pada sa visine.- priča nam Demir Hadžagić

“Mi ćemo na sve moguće načine pravnim putem dokazati da se desilo klasično ubistvo od strane policiskih službenika. Moj brat nije bio naoružan kao ni dvojica koja su bila sa njim. Nije pružao otpor. Iz policije neće da nam daju podatke koji su policijski službenici bili na mjestu događaja i mnoge informacije kriju i zataškavaju. Mi posjedujemo slike iz mrtvačnice na kojima se jasno vidi da su povrede nastale usljed teškog premlaćivanja po svim djelovima tijela, ima ranu na vratu koja je bila prekrivena flasterom i prilikom našeg pokušaja da vidimo kakva je rana službenik nam je strogo zabranio da skinemo flaster i pogledamo ranu.

  • Nelogično jer do te noći nije imao flaster na tom dijelu tijela.
  • Neločicno je isto da nema ni jednu frakturu na ekstremitetima.

Od policije je bježao vjerovatno iz razloga što je bio u društvu sa osobom koja već ima potjernicu ali to nije razlog da se i on tretira na taj način i da se puca u njegovom pravcu. Postoje ljudi koji su očevidci ali su nam rekli da im je neko zaprijetio iz policije da ne smiju nikakve izjave davati i da u slučaju da čuju ili imaju informaciju da su pričali s nekim iz porodice, da će imati problema do kraja života. Ne postoji policijski izvjestaj o ispaljivanju hitaca. Mi kao porodica ćemo na sve moguće pravne načine boriti da dokažemo da je nas Adnan rahmetli ubijen, kao i mnoga druga djeca za koje javnost zna i ništa se godinama ne poduzima.” – ispričao je cijeli događaj za portal Crna-Hronika brat nastradalog Adnana.

Portal Klix.ba se obratio Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a odgovor na naš upit o tvrdnjama porodice Hadžagić dao je glasnogovornik Mirza Hadžiabdić.

“To nije tačno. Prema izvještaju s mjesta događaja pregledom tijela nije utvrđena bilo kakva prostrelna rana, a obdukcija će pokazati tačan uzrok smrti”, rekao je Hadžiabdić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79