Porodica Smajlović poslala poruku tužiteljici Sarajliji: “Istina nikad nije željela biti tiha u borbi s nepravdom.”

Amina Smajlović, majka Nadin, objavila je na društvenim mrežama preporuku Ombudsmena glavnoj tužiteljici Tužilaštva KS Sabini Sarajliji prema kojoj Amina Smajlović, kao majka oštećene Nadin ima pravo na uvid u tužilački spis.

Ona je navela da je ovo samo jedan od dokaza da se istina niti može, niti želi sakriti i da “istina nikad nije željela biti tiha u borbi s nepravdom.”

– Ostavljamo te glavna kantonalna tužiteljice, gospođo Sarajlija, da ocijeniš stajalište Ombudsmena BiH i da napokon shvatite da je naše pravo da kao oštećeni dobijemo uvid u krivični spis tužilaštva.

Kao majka oštećene Nadin, pa i lično oštećena, za ovo se pravo danas ne bi trebali boriti, bez pomisli na ovo što tvoje tužilaštvo radi, svoje pravo bi ostvarili od institucija koje cijene Ustav i zakone, pa i cilj jednog krivičnog postupka.

Ombudsmeni BiH su samo u vezi uvida u krivični spis jasno naglasili sve propuste, propuste koje jedan student prava ne bi uradio a takve propuste uradi jedan službenik za informisanje, pa i i ti kao glavna tužiteljica, kakve li samo propuste u vezi istrage i posebnog postupka ima da otkrijemo pa i dokažemo, e to ostaje da vidimo.

Naredna sedmica će biti zanimljiva, sva prava koja nam stoje na raspolaganju ima da konzumiramo onako kako se to od istinski pravno potkovanih i očekuje. Svi smo mi Nadin – zaključila je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79