Porodica u paklu korone: Već šest mjeseci imamo simptome

Charlie Mountford-Hill (37) iz Velike Britanije kazala je da njenih petero djece već šest mjeseci pate od simptoma COVID-19 i da im je život postao potpuni pakao, prenosi Mirror.

Dvoje mališana najprije su se zarazili u martu, ali je djelovalo kao da su drugih troje izbjegli virus. Međutim, samo mjesec dana kasnije počela je šestomjesečna borba sa simptomima, uključujući osip na koži, stopalima, dijareju…

Njena najmlađa kćerka, koja je dva puta bila u bolnici, imala je toliko jake bolove da je svakog jutra pitala mamu kada će prestati da je boli stomak.

“To je zauvijek promijenilo moj život. Morala sam da gledam svojih petero djece kako su bolesni šest mjeseci, a i sama sam bila bolesna”, rekla je Charlie.

Njena najmlađa, petogodišnja kćerka Mimi razboljela se 6. marta i bila je bolesna četiri sedmice, a sve vrijeme je imala visoku temperaturu i konstantne bolove.

“Dva puta je bila u bolnici, nije ustajala iz kreveta i svakog dana je plakala”, ispričala je njena mama.

Desetogodišnji Indi razbolio se sedam dana poslije svoje sestre, a simptomi su bili jaka letargija, povišena temperatura i dijareja koji su trajali sedmicama.

Iako se činilo da su ostalo troje djece izbjegli koronu, Charlie je kazala da su narednih šest mjeseci patili od “dugoročnih simptoma”.

“Otprilike mjesec dana nakon što smo bili bolesni, primijetila sam da nam opet nije dobro”, kazala je mama

Mimi se ljuštila koža na stopalima i prstima, imala je osipe, boljeli su je zglobovi i bila je letargična. Indi je u maju morao u bolnicu jer je imao problema sa disanjem i imao je užasna krvarenja iz nosa.

“Ogromni krvni ugrušci su mu izlazili iz nosa, bukvalno krvni ugrušci veličine moje šake. To se desilo četiri puta za 24 sata”, navela je ona.

Pored toga, Indiju su i oči bile jako crvene i imao je bolove u stomaku. Beck (12) se također razbolio i imao je osipe na koži, modrice, crvene oči i osipe na stopalima, koji su bili toliko bolni da nije mogao ništa da obuje.

Osmogodišnji Emet također je “muku mučio” sa osipom koji je trajao nekoliko mjeseci, dok je 15-godišnji Niko imao dijareju i osip poput koprivnjače.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79