Porodica u šoku: Poznato kako je mladi sportista izgubio život

Dubrovačka porodica Zarač, cijeli dubrovački i hrvatski sport u velikoj su, teško podnošljivoj tuzi.

Andro Zarač bio je tek 19-godišnji sportista, mladi hrvatski futsal reprezentativac i malonogometaš MNK Square iz Dubrovnika, a preminuo je uslijed nesreće koju je sa godinu dana mlađom suputnicom doživio vozeći se mopedom sa turnira u Kantafigi.

Po svemu sudeći uzrok tragedije je zatajenje Androva srca. Saputnica je doživjela lakše povrede, a oboje su tokom vožnje nosili zaštitne kacige.

Andro je bio iz sportske porodice, njegove sestre Matea i Katarina košarkašice su ŽKK Ragusa. Djevojka koju je vozio na mopedu također je sportašica, hrvatska U-18 košarkaška reprezentativka, prenosi 24sata.

Andro je rođen 6. januara 2000. i bio je jedan od ključnih igrača kadetske momčadi Squarea koja je u sezoni 2016/17. osvojila treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske i sljedeće sezone zaradio je poziv u seniore. Zaigrao je za njih već u prvom kolu protiv Uspinjače u Gospinu polju. Ukupno je skupio 36 nastupa za seniore.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79