Porodice koje su zbog požara ostale bez krova nad glavom uskoro useljavaju u obnovljene stanove

Stanovnici sarajevskog naselja Buča Potok koji su prije dvije godine zbog požara ostali bez krova nad glavom uskoro bi trebali useliti u obnovljene stanove.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić kazao je da se radovi na rekonstrukciji objekta kolektivnog stanovanja u ulici Nusreta Prohića, koji se sastoji od 12 stambenih jedinica, privode kraju.

– Nakon velikog požara koji je prije dvije godine zahvatio 12 stambenih jednica u ulici Nusreta Prohića u Buča Potoku, privode se kraju radovi na rekonstrukciji objekta kolektivnog stanovanja koji je prilikom požara potpuno stradao.

Na svu sreću tom prilikom nije bilo povrijeđenih niti stradalih, a krov nad glavom se polahko vraća. Projekat rekonstrukcije u omjeru 50:50 posto finansiraju općina Novi Grad i Kanton Sarajevo, dok samu realizaciju rekonstrukcije vodi općinska Služba za investicije i komunalne poslove koja je izvršila projektovanje, odabir izvođača radova kao i nadzora, te koordinaciju sa porodicama čiji domovi su stradali – kazao je Efendić.

Epilog požara u Buća Potoku: Više od 30 osoba ostalo bez krova nad glavom

Sudski vještak Ferhat Ibrak otkriva uzrok požara: U Buča Potoku požar izbio zbog kvara na elektroinstalacijama

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79