Porodice pacijenata iz RS uputile pismo Stanivukoviću: Pročitajte šta mu je poručeno

Porodice pacijenata iz RS-a, koji se liječe od Covida, a koji su podnijeli krivičnu prijavu protiv više lice zbog uznemiravanja javnosti u slučaju nabavke medicinskog kisika, poručili su gradonačelniku Banje Luke Drašku Stanivukoviću da iza njih niko ne stoji te da nisu politička organizacija.

Reagujući na Stanivukovićeve tvrdnje da iza njih stoji generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Vlado Đajić, neformalna grupa građana istakla je da nisu iznenađeni ovakvim stavom, ali da jesu zgroženi.

“Napominjemo i opominjemo Vas da ne širite laži i dezinformacije u vezi s nama i nemojte nam oduzimati pravo koje sebi dajete. Mi, kao i svaki građanin RS, imamo pravo podnijeti krivičnu prijavu protiv bilo koga, pa i protiv vas”, navedeno je u otvorenom pismu ove grupe građana gradonačelniku.

Afere, šverc…

U pismu se navodi da je obaveza prijaviti krivično djelo te da je neprijavljivanje kažnjivo.

Grupa građana navodi da su iskoristili svoje pravo i izvršili svoju obavezu te napominju da je Stanivukovićevo obraćanje neprimjereno jednom gradonačelniku.

“Pored toga, nastavljate sa krivičnim djelima. Tvrdite da ste vi dokazali nekakve afere, šverc i odmah kažete da je taj i taj to radio te to proglasište zločinom i odmah pozivate nekoga da ide u zatvor. Mladi čovječe, ovo je klasičan primjer krivičnog djela ‘Samovlašće'”, navedeno je u pismu.

Grupa građana istakla je da ne može gradonačelnik donositi presude i uzimati pravdu u svoje ruke.

“Za razliku od Vas, mi nećemo ni suditi ni presuđivati. Ostavit ćemo pravosudnim institucijama da odluče, a mi ćemo se svakako potruditi da dostavimo dokaze. Mi se ne plašimo Vaših prijetnji; vjerujemo u institucije i pravosuđe”, navodi se u pismu.

Organizovana kriminalna grupa

Porodice pacijenata iz RS, koji se liječe od Covida, podnijele su jučer krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića, direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandra Zolaka, opozicionara i više NN lica, a terete ih da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa i pozivali na rušenje ustavnog uređenja.

Prijava je podnesena i protiv Jelene Trivić, Branislava Borenovića, Mirka Šarovića, Milana Radovića, Ivana Begića, Nebojše Vukanovića, Nenada Nešića, Gorana Selaka i više NN lica jer su “počinili krivična djela iz Krivičnog zakona RS”.

Između ostalog, terete ih za svjesno lažno prijavljivanje i lažno prikazivanje činjeničnog stanja te da su širenjem dezinformacija u javnom prostoru i jezikom mržnje izazvali paniku i strah kod stanovništva.

Regirajući na ovaj potez, gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković objavio je na društvenim mrežama da se, kako je naveo, “radi o lažnim krivičnim prijavama koje Đajić podnosi krijući se iza pacijenata”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79