Porodici sa devetoro djece isključena struja zbog duga

Dok čekaju da u njihov skromni dom stigne i deseti član porodice, dodatnu muku stvara im isključena struja, zbog svega 300 maraka, neplaćenog duga

Zbog 300 maraka duga, jedanaestočlana porodica Đuričić, iz sela Velika Sočanica kod Dervente, odnedavno živi u mraku. Kažu da za dug nemaju novca, jer su im jedina sigurna primanja dječiji i materinski dodatak za najmlađe djete.

Đuričići su primjer sloge, ljubavi i borbe za goli život. Majka Gordana prinuđena je da se snalazi kako da skroman dječiji i materinski dodatak, i dnevnice koje muž Vladimir povremeno zaradi, rasporedi za devetoro djecem, prenosi BN.

Dok čekaju da u njihov skromni dom stigne i deseti član porodice, dodatnu muku stvara im isključena struja, zbog svega 300 maraka, neplaćenog duga.

„Imam velike obaveze, ja i muž se snalazimo. Živimo od materinskog i dječijeg dodatka, a nekad i muž ode da radi. Struju smo plaćali redovno, 4.februara bila je poslednja uplata, da bi prije nekoliko dana stigao račun sa dugom od 310 marku, što je veliki iznos za nas“, priča Gordana Đuričić.

Život bez struje, za jedanaestočlanu porodicu Đuričić znači život u mraku, bez grijanja, bez bojlera, i učenje pod svijećom, jer u ovom domu školuje se četvoro djece. A jedino što im ne nedostaje su dječija radost i smijeh, sa skromnim željama…

„Volim svoju braću i sestre, imam uvjek društvo za igru“, kaže trinaestogodišnji Kristijan Đuričić, najstarije djete u porodici Đuričić.

Život im nikada nije bio lak, ali ne predaju se. Osim struje, Đuričićima je potreban šporet i ogrev, i bolji krov nad glavom.

Kontakt telefon za pomoć: VLADIMIR ĐURIČIĆ: 066 674 424

  Konaković: Oprezni smo, nismo euforični, ne možemo se "bošnjačiti" po Sarajevu i brinuti o RS

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79