Porodična tragedija u BiH: Ubila muža nožem u samoodbrani?

Porodična tragedija u BiH: Ubila muža nožem u samoodbrani?


Kantonalni sud Bihać odredio je pritvor od 30 dana Belkisi Midžić (62) osumnjičenoj da je 1. marta oko 21.30 časova u naselju Midžića mahala u Bihaću ubodima nožem u grudi usmrtila 71-godišnjeg supruga Hrustu.

Pritvor joj je određen zbog bojazni od uticaja na svjedoke, te da bi njeno puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Edin Felić, advokat osumnjičene, ističe da je Belkisa u policiji i Tužilaštvu negirala krivično djelo, te da je tek kad je iz hitne pomoći, gdje su joj sanirane povrede, dovedena u policiju saznala da joj je suprug mrtav.

Nož u grudima

Policijska stanica Bihać u nedjelju u 21.40 časova je zaprimila prijavu od žene koja se požalila na nasilje u porodici. Ta žena je tvrdila da ju je suprug napao te da je zbog toga morala pobjeći iz kuće i pozvati policajce iz kuće prvog komšije. Dolaskom na mjesto događaja policijska patrola je konstatovala da je prijavu uputila Belkisa Midžić, na kojoj su bile vidljive lakše tjelesne povrede, te su se uputili u njenu porodičnu kuću i zatekli tijelo starca s nožem u grudima…

“Dolaskom na lice mjesta pripadnici policije su u kući zatekli tijelo 71-godišnjaka s ubodnim ranama u predjelu grudi nanesenim nožem. Formirana je uviđajna ekipa i na lice mjesta izašao je dežurni tužilac. On je konstatovao da se radi o krivičnom djelu ubistvo te je uhapšena 62-godišnjakinja, koja je prije toga prijavila nasilje u porodici. Tokom saslušanja ona je rekla da ju je napao suprug i da je pobjegla iz kuće te da ne zna šta se kasnije dešavalo. U toku su istražne radnje za prikupljanje dodatnih dokaza”, rekao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK-a, prenosi Oslobođenje.

Smrt Hruste Midžića i jučer je bila glavna tema razgovora stanovnika Midžića Mahale. Prema riječima jednog od mještana ovog naselja, Hruste i Belkisa su živjeli i radili u Švicarskoj. Nakon odlaska u penziju djeca su im ostala tamo, a oni su se vratili u BiH. Važili su za jednu od najbogatijih porodica u Midžića Mahali, koja se nije mnogo družila s komšilukom i rođacima.

Samoubistvo

“Bili su bogati, dobru kuću imaju, dva auta, jahtu. Čim im uđeš u dvorište, aktivira se alarm. Nisu se nešto družili s komšijama. Prije šest mjeseci Hruste mi je sam došao u posjetu, no nismo se družili. Na ulici smo se pozdravljali, čestitali smo jedni drugima praznike, ali se nismo družili, tako da niko ne zna kakvi su bili njihovi odnosi. U ponedjeljak, kad sam ujutro vidio policiju kod njihove kuće, prvo sam pomislio da migranti nisu nešto napravili, jer oni dolaze u obližnju praznu kuću. Potom se čak pronijela priča da je Hruste sam sebe ubio. Kad je Belkisa uhapšena, shvatio sam šta je u pitanju”, priča jedan od komšija Hruste i Belkise Midžić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija