Porodilja Anesa s težim oblikom korone uspješno izliječena u Općoj bolnici

Njeno zdravstveno stanje je bilo i dalje teško zbog čega je tri sedmice bila smještena na intenzivnoj njezi i priključena na neinvazivnu mehaničku ventilaciju

Anesa Švraka pred kraj trudnoće se zarazila koronavirusom i smještena je u Opću bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, gdje je uspješno porođena u epiduralnoj anesteziji.

Međutim, njeno zdravstveno stanje je bilo i dalje teško zbog čega je tri sedmice bila smještena na intenzivnoj njezi i priključena na neinvazivnu mehaničku ventilaciju. Pacijentica se oporavila i danas je sa svojom bebom napustila bolnicu.

– Na odlasku mlada majka se zahvalila, kako je rekla, predivnom timu ljekara i medicinskih sestara i tehničara, koji predano brinu o svim pacijentima , a njoj su pomogli da se izliječi i danas ode svojoj kući.

Posebnu zahvalnost je uputila prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, direktoru Opće bolnice, koji je svaki dan dolazio u vizitu, bodrio pacijente i nju lično i pomogao da izađe kao pobjednik u teškoj borbi s koronavirusom.

Opća bolnica upućuje najljepše želje našem novom sugrađaninu i njegovim roditeljima – saopšteno je iz Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79