Porodilja u Bijeljini zaražena koronom rodila zdravu bebu

U bijeljinskoj covid bolnici na liječenju je 91 bolesnik, a u njenoj operacionoj sali majka pozitivna na virus korona rodila je zdravu bebu, saopšteno je iz Bolnice “Sveti vračevi”.

Od 91 pacijenta, dvije trećine ima tešku kliničku sliku, osmoro je na respiratoru, od kojih je dvoje intubirano i oni su životno ugroženi, dok je na kiseoničkoj terapiji 46 oboljelih, navedeno je u saopštenju.

“Svakodnevno se povećava broj prijema sa zapuštenom kliničkom slikom, zbog čega prognoza bolesti postaje neizvjesna i loša, a samim tim i krajnji ishod. U situaciji kada se epidemiološka situacija pogoršava, pozivamo građane da se na vrijeme javljaju ljekaru i da ne odlažu bolničko liječenje, jer pravovremeno uključivanje terapije spašava život”, ističu iz bolnice.

U saopštenju se navodi da je protekla 24 sata u Bijeljini registrovano 145 osoba pozitivnih na virus korona.

Iz Bolnice apeluju da građani djeluju preventivno i dosljedno se pridržavaju propisanih zaštitnih mjera nošenja maske, održavanje distance i higijene ruku.

Lijepa vijest je, navodi se u saopštenju, da je rođena zdrava beba u operacionoj sali covid bolnice.

“Majka, koja je na prijemu bila pozitivna na virus korona, zahvaljujući stručnom ginekološko–akušerskom timu bijeljinske bolnice, donijela je na svijet zdravu bebu. Majka i beba su nakon kraćeg boravka u bolnici puštene kući”, navodi se u saopštenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79