Porodica nestala na Čvrsnici, GSS ih pronašao nakon cjelonoćne potrage

Šesteročlana obitelj s dvoje maloljetne djece pronađena na temperaturi od 7 stupnjeva u teško pristupačnom terenu

Šesteročlana obitelj bh državljanina nastanjena u Francuskoj uputila se u srijedu na izlet planinarskom stazom prema vrhovima Čvrsnice iz pansiona na Risovcu. U skupini se nalazilo četvero odraslih ljudi i dvoje djece od 4 i 9 godina. Kako se do kraja dana nisu vratili, vlasnik pansiona alarmirao je gorsku službu spašavanja.

GSS jablanica odmah po dojavi pokrenula je žurnu akciju potrage sa osam obučenih gorskih spašavatelja i vlasnikom pansiona. Nakon cjelonoćne potrage, promrzla i iscrpljena, pri jakom vjetru i temperaturi od 7 stupnjeva celzijusa, obitelj je pronađena u šest sati ujutro u četvrtak ispod vrha Mali Vilinac.

Upozoravamo izletnike i planinare na iznimnu važnost odjevanja, opremanja i javljanja o svojim pravcima kretanja i namjerama pri odlasku u planinu. Istovremeno ističemo kako je iznimno važno blagovremeno obavijestiti gorske službe spašavanja o nestanku, upravo kako je to učinio vlasnik pansiona na Risovcu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79