Portal Crna Hronika otkriva: ,,Štele” za vakcinu i u Domu zdravlja Tuzla!

Portal Crna Hronika u posjedu je ispovijesti jedne medicinske sestre iz Doma zdravlja Tuzla.

Naime, već sedmicama traje priča oko masovne imunizacije stanovništva u BiH. Kada je ista započeta, na spiskovima za vakcinisanje su se pojavile osobe koje nisu trebale dobiti dozu vakcine u prvim sedmicama imunizacije.

Nakon Sarajevske afere oko davanja vakcina ,,preko reda”, portal Crna Hronika je u posjedu ispovijesti u kojoj se navodi kako se vakcine u Domu zdravlja Tuzla također dijele mimo planiranog spiska.

O ovim aktivnostima upoznati su i odgovorni unutar Doma zdravlja, a prema pojedincima su već sada započele aktivnosti vezane za suspenziju i adekvatno kažnjavanje ovakvih propusta. Nažalost, Dom zdravlja Tuzla po ovom pitanju se još nije oglašavao javno.

Imunizacija u Tuzlanskom kantonu je prošla kroz niz turbulencija, vakcine koje su stigle su raspoređene prema Domovima zdravlja, a stanovništvo koje se vakcinisalo u mnogim slučajevima nije ono koje je preporučeno.

Hoće li se Dom zdravlja Tuzla oglasiti po ovom pitanju, te slijedi li istraga policijskih organa, ostaje da vidimo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79