Portparol SNSD-A: BiH može biti ili dejtonska, ili je neće biti

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević rekao je da se „licemjeri koji se lažno pozivaju na Dejton i tobože brinu o pravima pojedinca u stvari zalažu za dominaciju jednog naroda nad drugima i za rušenje dejtonske BiH.“

– BiH može biti ili dejtonska, ili je neće biti. Vi birate – napisao je Kovačević na Twitteru.

Reagiraju na izjavu Denisa Bećirovića da je BiH izložena opasnom antidejtonskom i antiustavnom djelovanju, Kovačević je istakao da su pojedinačna i građanska prava, na osnovu Ustava BiH, jednaka za sve, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost.

– S druge strane, isto tako na osnovu Ustava BiH, postoje zagarantovana politička i kolektivna prava po kojima Srbi, Hrvati i Bošnjaci, bez obzira na njihovu brojnost, kao konstitutivni narodi moraju biti ravnopravni – naveo je Kovačević, koji je i portparol SNSD-a.

On je ukazao da dejtonska BiH ne ugrožava građanska i pojedinačna prava, ali garantuje političku ravnopravnost njenih konstitutivnih naroda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79