Poručnica OS BiH najbolji strani polaznik logističkog naprednog kursa u Americi

 

Poručnica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Nedžmina Dervišević je Logistički napredni karijerni kurs na Vojnom logističkom Univerzitetu u Virginiji u Sjedinjenim Američkim Državama završila kao najbolji strani polaznik.

Kurs je oficirima ponudio priliku da prošire svoja vojna znanja i sposobnosti, a sačinjen je iz tri dijela.

Kurs čine tri faze. Prve su osnovne u kojoj se oficiri upoznavaju sa pojmovima i načinom organizacije i strukture funkcionisanja vojnih organizacija, pripremne faze u kojoj se oficiri osposobljavaju da pomoću matematičkih operacija i faktora procjene sve potrebne informacije za održavanje vojne operacije na taktičkom i operativnom nivou.

Nakon toga slijedi završna faza koja sumira sve sposobnosti i priprema polaznike da samostalno budu osposobljeni izračunati i predstaviti sve faktore neophodne za logističko podršku jedinica na nivou brigade i manjih organizacijskih jedinica.

  Vozač iz Tuzle koji je testiran u KCUS-u nema koronavirus!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79