Poruka dječaka iz doma nakon potresa dirnula Hrvatsku: “Ima nade za naše društvo”

Jedno od djece smještene u Dječjem domu Maestral u Splitu ravnateljici i odgajateljici je poslalo poruku koja je dirnula mnoge.

“Ravnateljice i teta Ivana, mislim se i gledam kako nam je darovana tona stvari. Priznajmo si, puno više nego što nam treba i zar ne bi bila dobra ideja da jednu od onih pustih prostorija punih slatkiša i ostalih stvari poklonimo Petrinji”, napisao je dječak, čiji je identitet skriven s obzirom na to da je riječ o maloljetniku.

Dječak je uvjeren da bi tako na više načina pomogli potresom pogođenom području.

“Em je lipa gesta, em nama toliko toga ne treba i vjerojatno bi izazvalo veću lančanu reakciju što se tiče darivanja”, napisao je.

Dječak smatra i da ima djece koja bi se odrekla svog džeparca za januar.

“Ja bih bio među njima”, dodao je.

“Plus stvarno racionalno gledano imamo više nego što nam je potrebno pa da se za promjenu ponašamo mi djeca odraslo, a ne kao da nam svemir duguje tko zna što”, zaključio je prije nego što se ispričao zbog kasnog sata u koji šalje poruku.

U domu Maestral ponosni su na svog štićenika i njegov način razmišljanja.

“Kad dobijemo ovakvu poruku od našeg momka znamo da ima nade za naše društvo. Naravno da smo se organizirali za pomoći ljudima u potrebi. Kao i cijela Hrvatska. Bolno je, tužno ali moramo izdržati “, zaključili su.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79