Poruka dječaka: Kupite moje salate, pomozite Hasi da prohoda

“Podržite Hasu, dijete s cerebralnom paralizom”, “Kupite moje salate, pomozite Hasi da prohoda”, samo su neke od poruka hrabrog i upornog dječaka iz sela Bjelave kod Srebrenika Hasana Jukića, koji je na svom profilu na Facebooku napravio ”pijacu”.

Niko ne radi

U porodici Jukić niko ne radi, pa se živi od prodaje tegli s paprikama, kupusom i feferonima po cijeni od samo tri marke. Fotografije vedrog dječaka s cerebralnom paralizom mnoge su ganule, pa su Hasine salate stigle i do Austrije, prenosi Avaz.

– Pošto ni ja ni suprug ne radimo, pravimo i prodajemo salate. Ja se brinem o djetetu, a muž to prodaje. Obrađujemo oko jedan dulum zemlje, malo paradajza, paprike i kupusa. Imamo još možda 200 tegli, turšija, feferoni, paprike punjene kupusom i to je to. Nismo mi to pravili na tone – kaže Hasina majka Zijada Jukić.

Hasan s majkom Zijadom

Uz fotografije, Hasan je objavio i videoklipove snimljene tokom njegovog liječenja, za vrijeme vježbi, ali i u trenucima odmora uz muziku. Uprkos činjenici da se kreće u kolicima, ovaj mio i vedar dječak oduševio je sve koji su ga posjetili.

Borba porodice ovog dječaka traje već godinama.

Dvije operacije

– Hasan je rođen s cerebralnom paralizom, imao je dvije operacije do sada. Jednu u Srbiji, a drugu u Tuzli. Trenutno, zbog ove korone, ne može ići ljekarima, pa vježba kod kuće, gdje imamo razboj vani, ispred kuće, a u kući hodalicu. Očekujemo da ruski ljekari, koji su ga operirali u Ćupriji, u Srbiji, dođu u Tuzlu, u Centar “Koraci nade”, pa da vidimo s njima šta dalje – dodaje Zijada.

Novčana sredstva iz BiH mogu se uplatiti na račun 1604027200045888, otvoren kod ”Vakufske banke” na ime Hasanovog oca Novalije Jukića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79