Poruka ispred Dačićevog kabineta: “Ako Kosovo nije Srbija, ni RS nije Bosna”

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavila je pitanje ministru vanjskih poslova Srbije Ivici Dačiću je li on autor transparenta koji se mjesecima, uz povremene prekide, nalazi ispred zgrade ministatstva u Beogradu.

Na ovom transparentu ispred Dačićevog kabineta piše: „Ako Kosovo nije Srbija, ni Republika Srpska nije Bosna!“. Pored natpisa je ruska zastava.

– Pitamo Ivicu Dačića da li je to politika koju kao ministar vanjskih poslova zastupa? Je li priča o „korekciji granica“ između Srbije i Kosova samo uvod u novi sukob u Bosni i Hercegovini? Ako ne stoji iza navedenog transparenta i ratnohuškačke poruke koja se iza njega krije, pitamo zbog čega kontroverzni transparent nije uklonjen.

Ako o zgradu Ministarstva vanjskih poslova Srbije, u ulici Kneza Miloša, svako može da kači poruke koje želi, LSV pita Ivicu Dačića da li će ispred ulaza u svoje ministarstvo dopustiti transparent sa natpisom: Ovo nije Rusija!

Transparent sa navedenom porukom LSV će doneti već sljedeće nedelje i razapeti preko postojećeg, ako on ne bude uklonjen – piše u reakciji LSV-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79