Poruka iz Kremlja: Svako krizno stanje završava pregovorima

Čak i usred historijsko visokih napetosti između Rusije i Zapada, Kremlj očekuje da će se odnosi u nekom trenutku vratiti na normalnu razinu, rekao je glasnogovornik Dmitrij Peskov gostujući na državnoj televiziji, na kojoj je okrivio Europu za prekid isporuka ruskog plina.

Svaka konfrontacija završava popuštanjem napetosti i svako krizno stanje završava za pregovaračkim stolom – rekao je glasnogovornik za državnu televiziju, izvijestila je novinska agencija Interfax u nedjelju. “Na taj će način i ova završiti. Lako je moguće da se to neće dogoditi jako brzo, ali dogodit će se”, rekao je Peskov za tv program Moskva. Kremlj. Putin.
Komentari glasnogovornika Kremlja objavljeni su u vrijeme kada je Rusija prisiljena nositi se s povijesnim sankcijama koje joj je Zapad nametnuo zbog invazije na Ukrajinu započete 24. februara. Međutim, i prije ruske agresije na Ukrajinu, odnosi Rusije i Zapada bili su jako narušeni.

Peskov je dodao da Rusija zagovara međunarodni sklad temeljen na međusobnom uvažavanju i koristi te je optužio Sjedinjene Države, iako ih nije imenovao, da politici pristupaju na “kaubojski način”.

“Europa kriva za plinsku krizu”
U istoj emisiji Peskov je optužio Europljane za prekid isporuka ruskog plina plinovodom Sjevernim tokom 1 ispod Baltičkog mora.

Ako Europljani donose apsolutno apsurdne odluke, bilo da odbiju održavati svoje sustave ili sustave Gazproma, onda krivnja ne leži na Gazpromu, nego na političarima koji su odlučili primijeniti sankcije – rekao je.
Europljani su ugovorom obvezani održavati sustave ruskog energetskog diva Gazproma, rekao je Peskov. Gazprom je u petak navečer objavio da neće nastaviti isporuke prirodnog plina Njemačkoj putem Sjevernog toka 1 zbog curenja ulja na kompresorskoj stanici Portovaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79