Poruka iz Srbije: “Pomagaćemo i štititi Republiku Srpsku, svidjelo se to nekome ili ne”

Srbija će pomagati Republiku Srpsku, štititi i voljeti kao niko drugi i kao nikoga drugog, svidjelo se to nekome u međunarodnoj zajednici ili ne, poručio je danas mandatar za sastav nove Vlade Srbije Miloš Vučević.

Miloš Vučević je istakao da Srbiji niko ne može da zabrani da voli Republiku Srpsku, ni da nametne krivicu i stigmu genocidnog naroda, niti će ikada više Drina biti rijeka na kojoj se uspostavlja embargo Srba protiv Srba.

On je naglasio da je BiH zemlja tri konstitutivna naroda, među kojima je srpski, te da njen integritet Srbija poštuje i nikada ga nije dovela u pitanje niti će to činiti.

– Svako će uvijek u Srbiji imati sagovornika ukoliko želi da radi na jačanju dejtonske BiH. Države u kojoj će se poštovati slovo, a ne proizvoljni duh Dejtonskog mirovnog sporazuma iz 1995. godine. Država u kojoj će Republika Srpska moći da ostvaruje sva ona prava koja slijeduju i koje srpski narod želi da ostvare – rekao je Vučević u ekspozeu na sjednici Skupštine Srbije.

On je naglasio da duboko vjeruje da je istorijski dogovor Srba i Bošnjaka moguć i da Bošnjacima želi sve najbolje.

Vučević je izjavio da će se zalagati za pravnu državu, za veće kažnjavanje onih koji čine zločine i veću brigu prema žrtvama zločina, naglasivši da je Srbija pravna država koja svojim građanima obezbjeđuje pravo, pravdu i sigurnost i u kojoj zločini neće moći da se isplate.

Pravda drži zemlju i gradove. Ovo je nasušna misao koja nam uvijek mora biti zvijezda vodilja koja će nas inspirisati da se žrtvujemo, ali i učiniti da pobjeđujemo kako bismo svom narodu obezbjedili pravo, pravdu i bezbjednost – rekao je Vučević izlažući ekspoze u Skupštini Srbije.

On je podsjetio da je skupštinska većina 2019. godine donijela izmjene Krivičnog zakonika, kojim je u pravni sistem vraćena kazna doživotnog zatvora bez prava na uslovni otpust.

Izmenama iz te godine uvećani su brojni posebni minimumi, kada je riječ o kaznama zatvora za različita krivična djela. Da nije bilo tako, bojim se da mnogi ne bi osjetili mač pravde, koji uvijek mora stajati u ruci nosioca pravosudne vlasti. Ne da bi se bilo ko ugnjetavao, već naprotiv, da bi se ugnjeteni zaštitili i da bi se ukazalo neophodno zadovoljenje u vidu izrečene kazne onima koji su im nanijeli zlo, rekao je Vučević.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79