Poruka reisa: Na dan izbora budite odlučni, ne dozvolite da neko drugi rješava vaše probleme

Jako je važno da Bošnjaci budu angažirani i da ne potcjenjuju važna pitanja našeg društvenog života, jer, ako ne budemo angažirani i ako ne budemo imali proaktivan pristup problemima, oni se neće riješiti sami od sebe ili će ih neko drugi na pogrešan način rješavati u ime nas, poručio je iz Mostara reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović nakon radne posjete Mostarskom muftijstvu.

Pozvao je Bošnjake u Bosni i Hercegovini, posebno u Hercegovini i Mostaru, da izađu na predstojeće lokalne izbore i da daju svoj glas onima kandidatima za koje smatraju da ih mogu adekvatno predstavljati i koji mogu unaprijediti javno dobro u svim vidovima društvenog života, kao što su škole, bolnice, infrastrukturni projekti itd.

Na dan izbora nijedan Bošnjak ne bi trebao ostati u kući. Neka glasa za onog za koga smatra da ga svojim aktivnostima može predstavljati. Niko ne bi trebao ostati po strani i kazati neko će to drugi za nas uraditi. A ako to ne učinimo, džaba nam je kukati četiri godine da nam je ovako ili onako, a mogli smo doprinijeti u tom smislu. Zato pozivam na društveni angažman, pozivam da budemo preaktivni i da nijednu, ni malu stvar, ma koliko sitna nam izgledala, ne stavimo u fokus našeg interesovanja – kazao je Kavazović.

On je, izrazio lično zadovoljstvo što je imao priliku sa mostarskim muftijom mr. Salemom ef. Dedovićem posjetiti mektebe i uputiti podršku muallimima koji neumorno rade na polju odgoja i obrazovanja mektepske djece.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79